Rubinröda Minimuffins
Fingermat
Rubinröda Minimuffins
Dessa färgrika, saftiga muffins är perfekt för små händer! Det söta kommer från rödbeta + morot, så det behövs inga onödiga tillsatser!
Blir
20Förbereda
15Tillaga
20
Frysa
mig!
![](/img/translations/sv/cook-me-roundel.png)
ingredienser
![](/img/mixing-bowl-flourclouds.png)
![](/img/wok.png)
- 55g osaltat smält smör, lite extra för pensling
- 140g mjöl
- 1/4 tesked bikarbonat
- 1 tesked bakpulver
- 1 lätt vispat stort ägg
- 150ml natuell yoghurt
- 30g riven fetaost
- 1 liten skalad + riven morot
- 100g kokta + rivna rödbetor
- 1 tesked fint hackad timjan
Så här gör du
![](/img/jug.png)
![](/img/whisk.png)
- Värm ugnen till 190°C. Smörj 20 mini-muffinsformar.
- Sikta mjölet, bikarbonat + bakpulver i en stor skål + rör om tills allt är blandat. Gör en grop i mitten.
- Blanda ägg, yoghurt + smält smör i en skål, häll sedan blandingen sakta ner i skålen med de torra ingredienserna + lägg i fetaost, morot, rödbetor + timjan. Använd en träslev för att blanda allt noga tillsammans.
- Häll upp blandningen i mini-muffinsformarna, grädda sedan i ugnen i 15-20 minuter tills dom stigit. Låt svalna kort och flytta dom sedan till ett galler för att svalna helt.