10 månader
Fingermat

Rubinröda Minimuffins

Dessa färgrika, saftiga muffins är perfekt för små händer! Det söta kommer från rödbeta + morot, så det behövs inga onödiga tillsatser!

  • Blir

    20
  • Förbereda

    15
  • Tillaga

    20
  •  

  • Frysa

    mig!

  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Gluten free
  • Dietary icons Dairy free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 55g osaltat smält smör, lite extra för pensling
  • 140g mjöl
  • 1/4 tesked bikarbonat
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 lätt vispat stort ägg
  • 150ml natuell yoghurt
  • 30g riven fetaost
  • 1 liten skalad + riven morot
  • 100g kokta + rivna rödbetor
  • 1 tesked fint hackad timjan

Så här gör du

Group 6 Created with Sketch.
  1. Värm ugnen till 190°C. Smörj 20 mini-muffinsformar.
  2. Sikta mjölet, bikarbonat + bakpulver i en stor skål + rör om tills allt är blandat. Gör en grop i mitten.
  3. Blanda ägg, yoghurt + smält smör i en skål, häll sedan blandingen sakta ner i skålen med de torra ingredienserna + lägg i fetaost, morot, rödbetor + timjan. Använd en träslev för att blanda allt noga tillsammans.
  4. Häll upp blandningen i mini-muffinsformarna, grädda sedan i ugnen i 15-20 minuter tills dom stigit. Låt svalna kort och flytta dom sedan till ett galler för att svalna helt.