Helen Coulthard

Utvecklingspsykolog/Gör matlek enkelt

Helen C EK Body 2021 09 06 135517 bqrf

Vad gör du på Ella's Kitchen?

Jag hjälper till att säkerställa att alla våra sensoriska lekar + aktiviteter är rätt för dig + din foodie.

Berätta gärna lite om din bakgrund, vad gör dig till den bästa personen för jobbet?

Jag är psykolog med en doktorsexamen i ätproblematik hos bebisar + barn. Jag är väldigt intresserad av varför en del bebisar och barn inte alltid verkar njuta av att äta, speciellt frukt + grönsaker. Jag försöker hitta sätt som din lilla kan lära sig att älska mat på. Jag har publicerat forskning de senaste 20 åren, med fokus på sensorisk utforskning + lek.

Vad gör dig stolt över att jobba på Ella's Kitchen + hur hjälper ditt jobb foodisar att lära sig älska mat?

Jag är passionerad när det gäller föräldraskap som bidrar till en positiv matupplevelse + att göra måltider och mat så roligt som möjligt för hela familjen. Jag håller alltid ett öga på de senaste råden om sensorisk lek för att säkerställa att det är korrekt och i linje med de senaste forskningsresultaten.

mina topp 3-tips till föräldrar + vårdgivare

1

Att äta är mer än smak! För att lära sig älska god mat bör din lilla utforska doft, utseende, smak, syn + känsel av många olika typer av mat. Om du kan låta dem bli mini-matupptäckare kan de känna att de har kontroll och lära sig utveckla vad de gillar + ogillar.

2

Kom ihåg att alla småbarn är unika – för en del tar det längre tid att börja gilla en viss typ mat än för andra. Om din lilla undviker många sorter av mat, försök att introducera ny mat som har ett liknande utseende som den mat de redan gillar. Eller ännu bättre, börja med att leka utan mat + stegvis introducera bilder av mat följt av omtyckt mat de känner igen.

3

Sensorisk lek behöver inte innebära stök + bök. Om du oroar dig för oreda, testa att leka de mer kladdiga lekarna innan tid för bad, på en matta eller t.o.m. utomhus. Även om det är bra att äta + utforska fingermat under måltider (som kan bli lite kladdiga), bestämmer du vad som fungerar för dig – det finns gott om mer städade sensoriska aktiviteter du kan testa!

1 / 3
Website Images Dec Experts 02

vi arbetar riiiktigt nära med många experter så vår smaskiga mat är den bästa för små magar!