Claire Baseley

Barnnutritionist/Gör gott för Ellas

Claire award ellas body 2021 10 05 143959 fdjh

Vad gör du på Ella's Kitchen?

Jag ser till att alla våra mumsiga recept är bra för små magar + hjälper föräldrar och vårdgivare med alla frågor om matinvänjning.

Berätta gärna lite om din bakgrund, vad gör dig till den bästa personen för jobbet?

Jag är en registrerad nutritionist med en magisterexamen i nutrition + en examen i biologi. Jag har jobbat i matindustrin under en väldigt lång tid (räkna de grå håren!) och har under 12 år arbetat med mat för bebisar + småbarn så jag vet massor om hur mat görs på rätt sätt för små foodisar.

Vad gör dig stolt över att jobba på Ella's Kitchen + hur hjälper ditt jobb foodisar att lära sig älska mat?

Jag håller alltid koll på all forskning och riktlinjer för mat till bebisar och småbarn + säkerställer att Ellas recept + råd är bra för små magar. Ibland innebär det att jag rekommenderar att vi inte gör vissa produkter eftersom dom inte är lämpliga för de små.

mina topp 3-tips till föräldrar + vårdgivare

1

Mat är inte bara bränsle! Att äta är en spännande sensorisk upplevelse tillsammans med hela familjen. Mat är en källa till näringsämnen som hjälper foodisar att växa men det hjälper också bebisar att lära sig lukter, konsistenser, färger, former och ljud. När de små äter tillsammans med familjen lär de sig att kopiera er, så visa dom hur mycket ni älskar god mat. Det är också ett tillfälle för din lilla att utveckla sociala färdigheter, så berätta allt om broccolin du äter!

2

Ha kul! Måltider kan kännas stressiga + du kanske känner dig orolig gällande matinvänjning, men försök att göra måltiderna till en positiv upplevelse och inte låta din lilla känna av din oro. Även om din lilla vägrar äta maten är det ok. Det kommer alltid en nästa gång – det kan ta 8 försök innan din lilla acceptera + lär sig gilla en ny sorts mat.

3

Skapa en kärlek för grönsaker – att introducera en regnbåge av härliga grönsaker i ett tidigt skede + under matinvänjning kan hjälpa de små att acceptera grönsaker samtidigt som de här vanorna kan sitta i under uppväxten + längre än så. Erbjud olika enskilda grönsaker + fortsätt att försöka om din lilla inte verkar intresserad de första gångerna. Att äta grönsaker framför de små är ett bra sätt att uppmuntra dom att också försöka!

1 / 3
Website Images Dec Experts 02

vi jobbar väääldigt nära många experter så att vår mumsiga mat är den bästa för små magar!