För hela familjen
Eggy Shakshouka Weaning Recipe Thumb
Måltider

Äggig uppe-med-tuppen-shakshouka

Upp och hoppa! Det är dags för SHAKSHOUKA! En delikat äggfrukost eller brunch, perfekt för hela familjen (12 månader +) i en tomatig grönsakssås med kikärter. Mums!

  • Portioner

    4
  • Förbereda

    5
  • Tillaga

    20
    • Dietary icons Vegetarian
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Nut free
    • Dietary icons Gluten free
    • Dietary icons Dairy free

    ingredienser

    Group 6 Created with Sketch.
    • 2 burkar tomater
    • 2 paprikor
    • 1 lök (ca 200 g)
    • 2 vitlöksklyftor (finhackade till en massa)
    • 3 tsk rökt paprikapulver eller sött paprikapulver
    • 2 tsk oregano
    • 1 tsk kummin
    • 1 msk olivolja
    • 4-6 æg
    • Koriander att toppa med – valfritt
    • 400 g kikärter

    Så här gör du

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Skär löken och paprikan i små kuber.
    2. Värm en msk olivolja i en stor stekpanna eller wok.
    3. Stek löken och paprikan tills de är mjuka tillsammans med vitlöken.
    4. Tillsätt rökt paprikapulver, kummin och oregano. Stek i 1 minut.
    5. Tillsätt kikärterna tillsammans med spadet och 2 burkar krossade tomater.
    6. Koka i 15 minuter tills såsen börjar reduceras och tjockna.
    7. Gör en liten grop i såsen för varje ägg du ska tillaga.
    8. Placera de råa äggen i varsin grop. (Det är lättast att lägga i ett i taget)
    9. Täck med lock och tillaga äggen i ca 5 minuter – längre om du vill ha mindre lösa ägg.
    10. Strö över lite hackad koriander eller persilja innan du serverar – valfritt.
    Recipe tip handy hints

    Kul för dom små

    De små kommer att älska att doppa stavar av rostat bröd i de löskokta äggen!

    Yummy for little ones

    Mumsigt för dom små

    Rätten är lämplig för de små från 12 månader.

    Recipe tip bright ideas

    Praktiska tips

    Knäck äggen ett och ett i en liten skål eller liknande innan de tillsätts i såsen (så att inga äggskals hamnar i shakshoukan).