Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Tonfiskcarbonara

Tonfiskcarbonara

Tonfiskcarbonara

En carbonara med fisk? Javisst! Tonfisk på burk gör det superenkelt att tillaga.

Antal portioner
4
Förbereda
10 min
Tillaga
15 min
Från 12 månader
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja

Ingredienser

Metod

  • 280 g okokt spagetti
  • 1 tärnad zucchini
  • 2 teskedar olivolja
  • 1 stor finhackad vitlöksklyfta
  • 350 g tonfisk på burk
  • 1 dl creme fraiche
  • 50 ml standardmjölk
  • Citronjuice från halv citron
  • 1 tesked finrivet citronskal
  • 2-3 matskedar klippt gräslök
  • Svartpeppar

Ingredienser

Metod

  1. Koka pastan enligt förpackning tills den blivit mjuk. Tillsätt zucchini 2 minuter innan koktiden är slut. Häll bort vattnet men spara det separat i bunke tills senare. Häll tillbaka pasta + zucchini i pannan.
  2. Medan du kokar pastan, hetta upp olja i en panna på låg värme + fräs vitlök i 1 minut tills den mjuknat. Rör om noga så den inte bränns. Rör i tonfisk, creme fraiche + mjölk och värm i 5 minuter.
  3. Rör i citronjuice, citronskal + gräslök. Smaka av med svartpeppar + värm försiktigt. Häll såsen över pastan och tillsätt 4 matskedar av kokvattnet från pastan. Värm på låg värme och hacka sedan upp pasta i lämpliga bitar för just din lilla.