Tonfiskcarbonara
Måltider
Tonfiskcarbonara
En carbonara med fisk? Javisst! Tonfisk på burk gör det superenkelt att tillaga.
Portioner
4Förbereda
10Tillaga
15
Frysa
mig!
ingredienser
- 280 g okokt spagetti
- 1 tärnad zucchini
- 2 teskedar olivolja
- 1 stor finhackad vitlöksklyfta
- 350 g tonfisk på burk
- 1 dl creme fraiche
- 50 ml standardmjölk
- Citronjuice från halv citron
- 1 tesked finrivet citronskal
- 2-3 matskedar klippt gräslök
- Svartpeppar
Så här gör du
- Koka pastan enligt förpackning tills den blivit mjuk. Tillsätt zucchini 2 minuter innan koktiden är slut. Häll bort vattnet men spara det separat i bunke tills senare. Häll tillbaka pasta + zucchini i pannan.
- Medan du kokar pastan, hetta upp olja i en panna på låg värme + fräs vitlök i 1 minut tills den mjuknat. Rör om noga så den inte bränns. Rör i tonfisk, creme fraiche + mjölk och värm i 5 minuter.
- Rör i citronjuice, citronskal + gräslök. Smaka av med svartpeppar + värm försiktigt. Häll såsen över pastan och tillsätt 4 matskedar av kokvattnet från pastan. Värm på låg värme och hacka sedan upp pasta i lämpliga bitar för just din lilla.
Kul för dom små
Koka lite extra spagetti + låt din lilla måla med den. Doppa spagettin i färg + ringla dem över ett papper. Tadaa!
Praktiska tips
Små foodisar brukar älska att slurpa i sig soagetti men se till att dela dem i lämpliga bitar.