Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Rubinröda Minimuffins

Rubinröda Minimuffins

Rubinröda Minimuffins

Dessa färgrika, saftiga muffins är perfekt för små händer! Det söta kommer från rödbeta + morot, så det behövs inga onödiga tillsatser!

Blir
20
Förbereda
15 min
Tillaga
20 min
Från 10 månader
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från soja Fri från soja
Fri från nötter Fri från nötter

Ingredienser

Metod

  • 55g osaltat smält smör, lite extra för pensling
  • 140g mjöl
  • 1/4 tesked bikarbonat
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 lätt vispat stort ägg
  • 150ml natuell yoghurt
  • 30g riven fetaost
  • 1 liten skalad + riven morot
  • 100g kokta + rivna rödbetor
  • 1 tesked fint hackad timjan

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 190°C. Smörj 20 mini-muffinsformar.
  2. Sikta mjölet, bikarbonat + bakpulver i en stor skål + rör om tills allt är blandat. Gör en grop i mitten.
  3. Blanda ägg, yoghurt + smält smör i en skål, häll sedan blandingen sakta ner i skålen med de torra ingredienserna + lägg i fetaost, morot, rödbetor + timjan. Använd en träslev för att blanda allt noga tillsammans.
  4. Häll upp blandningen i mini-muffinsformarna, grädda sedan i ugnen i 15-20 minuter tills dom stigit. Låt svalna kort och flytta dom sedan till ett galler för att svalna helt.