Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Rostad pumpapaj

Rostad pumpapaj

Rostad pumpapaj

En värmande rostad pumpapaj - fullpackad med smak + proppad med hälsosamma grönsaker

Antal portioner
2
Förbereda
20 min
Tillaga
75 min
Från 10 månader
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från nötter Fri från nötter

Ingredienser

Metod

  • 600g pumpa eller butternutpumpa, skalad, urkärnad + skuren i 1cm tärningar
  • 2 små rödlökar tunt skivade
  • 2 teskedar hackad timjan
  • 1 tesked olivolja
  • 125g fulllkornsbröd delade i bitar
  • 4 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 matsked fullkornssenap (valfritt)
  • 250ml mjölk
  • 125g frysta ärtor
  • 125g riven cheddarost

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Lägg pumpa, lök + timjan i en ugnsfastform. Ringla över olja och blanda allt. Tillaga i ugnen i 40 minuter, vänd på grönsakerna då och då tills de börjar få färg.
  3. Ta ut grönsakerna från ugnen + sänk ugnens temperatur till 170°C.
  4. Sprid ut hälften av brödbitarna i en större 1.2 liter (eller större) ugnsfastform eller pajform. Vispa äggen, vitlök (+ senap) i en kanna tills den blir slät, blanda sedan i mjölken.
  5. Blanda i de frysta ärtorna i grönsaksformen, lägg sedan halva grönsaksblandningen över brödet + strö ut hälften av osten. Upprepa lagren med återstående bröd, grönsaker + ost. Häll över äggstanningen + sätt in i ugnen i 15 minuter.
  6. Tillaga pajen i 40 minutes tills den är gyllenbrun + äggstanning är fast. Servera varm tillsammans med ångade grönsaker.
  7. Mosa med en gaffel, för de små från 10 månader.