Rostad pumpapaj

Rostad pumpapaj
En värmande rostad pumpapaj - fullpackad med smak + proppad med hälsosamma grönsaker
Serves
2
Förbereda
20
min
Tillaga
75
min

Ingredienser
Metod
- 600g pumpa eller butternutpumpa, skalad, urkärnad + skuren i 1cm tärningar
- 2 små rödlökar tunt skivade
- 2 teskedar hackad timjan
- 1 tesked olivolja
- 125g fulllkornsbröd delade i bitar
- 4 ägg
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 matsked fullkornssenap (valfritt)
- 250ml mjölk
- 125g frysta ärtor
- 125g riven cheddarost
Kul för dom små
Spara frön! Kasta inte bort pumpafrön, lägg dem i en plastflaska för att få en maracas med matljud
Byt detta mot detta
Denna är supergod med vilken rotfrukt som helst som sötpotatis eller palsternacka (istället för pumpa)
Praktiska tips
Kittla små smaklökar + tillsätt en liiiten sked senap för lite extra zing