10 månader
Toasty Pumpkin Bake Weaning Recipe
Måltider

Rostad pumpapaj

En värmande rostad pumpapaj - fullpackad med smak + proppad med hälsosamma grönsaker

  • Portioner

    2
  • Förbereda

    20
  • Tillaga

    75
  • Frysa

    mig!

  • Dietary icons Vegetarian
  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 600g pumpa eller butternutpumpa, skalad, urkärnad + skuren i 1cm tärningar
  • 2 små rödlökar tunt skivade
  • 2 teskedar hackad timjan
  • 2 teskedar hackad timjan
  • 125g fulllkornsbröd delade i bitar
  • 4 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 matsked fullkornssenap (valfritt)
  • 250ml mjölk
  • 125g frysta ärtor
  • 125g riven cheddarost

Så här gör du

Group 6 Created with Sketch.
  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Lägg pumpa, lök + timjan i en ugnsfastform. Ringla över olja och blanda allt. Tillaga i ugnen i 40 minuter, vänd på grönsakerna då och då tills de börjar få färg.
  3. Ta ut grönsakerna från ugnen + sänk ugnens temperatur till 170°C.
  4. Sprid ut hälften av brödbitarna i en större 1.2 liter (eller större) ugnsfastform eller pajform. Vispa äggen, vitlök (+ senap) i en kanna tills den blir slät, blanda sedan i mjölken.
  5. Blanda i de frysta ärtorna i grönsaksformen, lägg sedan halva grönsaksblandningen över brödet + strö ut hälften av osten. Upprepa lagren med återstående bröd, grönsaker + ost. Häll över äggstanningen + sätt in i ugnen i 15 minuter.
  6. Tillaga pajen i 40 minutes tills den är gyllenbrun + äggstanning är fast. Servera varm tillsammans med ångade grönsaker.
  7. Mosa med en gaffel, för de små från 10 månader.
Recipe tip handy hints

Kul för dom små

Spara frön! Kasta inte bort pumpafrön, lägg dem i en plastflaska för att få en maracas med matljud

Swap this for that

Byt detta mot detta

Denna är supergod med vilken rotfrukt som helst som sötpotatis eller palsternacka (istället för pumpa)

Recipe tip bright ideas

Praktiska tips

Kittla små smaklökar + tillsätt en liiiten sked senap för lite extra zing