Rostad pumpapaj
Måltider
Rostad pumpapaj
En värmande rostad pumpapaj - fullpackad med smak + proppad med hälsosamma grönsaker
Portioner
2Förbereda
20Tillaga
75
Frysa
mig!

ingredienser


- 600g pumpa eller butternutpumpa, skalad, urkärnad + skuren i 1cm tärningar
- 2 små rödlökar tunt skivade
- 2 teskedar hackad timjan
- 2 teskedar hackad timjan
- 125g fulllkornsbröd delade i bitar
- 4 ägg
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 matsked fullkornssenap (valfritt)
- 250ml mjölk
- 125g frysta ärtor
- 125g riven cheddarost
Så här gör du


- Värm ugnen till 200°C.
- Lägg pumpa, lök + timjan i en ugnsfastform. Ringla över olja och blanda allt. Tillaga i ugnen i 40 minuter, vänd på grönsakerna då och då tills de börjar få färg.
- Ta ut grönsakerna från ugnen + sänk ugnens temperatur till 170°C.
- Sprid ut hälften av brödbitarna i en större 1.2 liter (eller större) ugnsfastform eller pajform. Vispa äggen, vitlök (+ senap) i en kanna tills den blir slät, blanda sedan i mjölken.
- Blanda i de frysta ärtorna i grönsaksformen, lägg sedan halva grönsaksblandningen över brödet + strö ut hälften av osten. Upprepa lagren med återstående bröd, grönsaker + ost. Häll över äggstanningen + sätt in i ugnen i 15 minuter.
- Tillaga pajen i 40 minutes tills den är gyllenbrun + äggstanning är fast. Servera varm tillsammans med ångade grönsaker.
- Mosa med en gaffel, för de små från 10 månader.
Kul för dom små
Spara frön! Kasta inte bort pumpafrön, lägg dem i en plastflaska för att få en maracas med matljud
Byt detta mot detta
Denna är supergod med vilken rotfrukt som helst som sötpotatis eller palsternacka (istället för pumpa)
Praktiska tips
Kittla små smaklökar + tillsätt en liiiten sked senap för lite extra zing