10 månader
Pick Up Porridge Bars
Fingermat

Praktiska gröt-bars

Ibland behöver din lilla ett extra mellanmål för att orka med alla små äventyr. Då är de här gröt-barsen perfekta - både hemma och på språng!

  • Blir

    6
  • Förbereda

    10
  • Tillaga

    20
  • Frysa

    mig!

  • Dietary icons Vegetarian
  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free
  • Dietary icons Egg free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 40 g grötgryn
  • 220 ml mjölk
  • 20 g finhackade russin x
  • 1 tesked kanel
  • 10 g osaltat smör

Så här gör du

Group 6 Created with Sketch.
  1. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Koka upp gryn + mjölk i en liten kastrull. Dra ned värmen + låt sjuda under omrörning i 10 minuter tills grynen är mjuka.
  2. Flytta över gröten till en bunke + rör ned russin + kanel. Smeta sedan ut gröten på plåten i ett 1 cm tjockt lager. Täck över med plastfolie + låt stå i 30 minuter.
  3. Skär gröten i 6 avlånga bitar, ungefär 7 cm långa och 2,5 cm breda. Smält smöret i en stekpanna + stek bitarna i 2-3 minuter på varje sidan tills de fått en gyllene färg.
Recipe tip handy hints

Kul för dom små

Lite större barn kan hjälpa till att smeta ut + platta till gröten på plåten.

Swap this for that

Byt detta mot detta

Testa att byta ut russin mot hackade + torkade aprikoser eller dadlar.