Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Praktiska gröt-bars

Praktiska gröt-bars

Praktiska gröt-bars

Ibland behöver din lilla ett extra mellanmål för att orka med alla små äventyr. Då är de här gröt-barsen perfekta - både hemma och på språng!

Blir
6
Förbereda
10 min
Tillaga
20 min
Från 10 månader
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metod

  • 40 g grötgryn
  • 220 ml mjölk
  • 20 g finhackade russin x
  • 1 tesked kanel
  • 10 g osaltat smör

Ingredienser

Metod

  1. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Koka upp gryn + mjölk i en liten kastrull. Dra ned värmen + låt sjuda under omrörning i 10 minuter tills grynen är mjuka.
  2. Flytta över gröten till en bunke + rör ned russin + kanel. Smeta sedan ut gröten på plåten i ett 1 cm tjockt lager. Täck över med plastfolie + låt stå i 30 minuter.
  3. Skär gröten i 6 avlånga bitar, ungefär 7 cm långa och 2,5 cm breda. Smält smöret i en stekpanna + stek bitarna i 2-3 minuter på varje sidan tills de fått en gyllene färg.