Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Mjuka fiskbullar

Mjuka fiskbullar

Mjuka fiskbullar

Fiskbullar formade som fiskar! Låt fantasin flöda när du gör dessa mjuka + utsökta fiskbullar.

Antal portioner
4
Förbereda
20 min
Tillaga
25 min
Från 12 månader
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från mjölk Fri från mjölk
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja

Ingredienser

Metod

  • 400 g tärnad potatis (stora tärningar)
  • 1 tärnad morot
  • 200 g skinnfri laxfilé
  • 3 matskedar solrosolja
  • 1 liten finhackad purjolök
  • 25 g finhackade gröna bönor
  • 2 matskedar finhackad persilja

Ingredienser

Metod

  1. Koka potatis + morot i 15 minuter tills det mjuknat. Häll bort vattnet + mosa och ställ sedan kastrullen åt sidan.
  2. Medan potatisen kokar kan du pochera laxen i 5 minuter tills den är genomkokt. Dela fisken i mindre bitar + försäkra dig om att det inte finns några ben kvar.
  3. Hetta upp 1 matsked av solrosoljan i en stekpanna och stek purjolök + bönor i 5 minuter tills det mjuknat. Rör ned löken + bönorna i potatisblandningen och tillsätt sedan lax + persilja.
  4. Forma blandningen till 2 stora + 2 små fiskbullar som du plattar till.
  5. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek fiskbullarna i 5 minuter (vänd efter halva) tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidorna + blivit genomstekta. Servera direkt tillsammans med ärtor.