12 månader
Squishy Salmon Fishcakes
Måltider

Mjuka fiskbullar

Fiskbullar formade som fiskar! Låt fantasin flöda när du gör dessa mjuka + utsökta fiskbullar.

  • Portioner

    4
  • Förbereda

    20
  • Tillaga

    25
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Nut free
    • Dietary icons Gluten free
    • Dietary icons Dairy free
    • Dietary icons Egg free

    ingredienser

    Group 6 Created with Sketch.
    • 400 g tärnad potatis (stora tärningar)
    • 1 tärnad morot
    • 200 g skinnfri laxfilé
    • 3 matskedar solrosolja
    • 1 liten finhackad purjolök
    • 25 g finhackade gröna bönor
    • 2 matskedar finhackad persilja

    Så här gör du

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Koka potatis + morot i 15 minuter tills det mjuknat. Häll bort vattnet + mosa och ställ sedan kastrullen åt sidan.
    2. Medan potatisen kokar kan du pochera laxen i 5 minuter tills den är genomkokt. Dela fisken i mindre bitar + försäkra dig om att det inte finns några ben kvar.
    3. Hetta upp 1 matsked av solrosoljan i en stekpanna och stek purjolök + bönor i 5 minuter tills det mjuknat. Rör ned löken + bönorna i potatisblandningen och tillsätt sedan lax + persilja.
    4. Forma blandningen till 2 stora + 2 små fiskbullar som du plattar till.
    5. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek fiskbullarna i 5 minuter (vänd efter halva) tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidorna + blivit genomstekta. Servera direkt tillsammans med ärtor.
    Recipe tip handy hints

    Kul för dom små

    Låt din lilla använda sin fantasi + kreativitet genom att placera ärtorna runt fisken på tallriken. Kanske blåser fisken bubblor.

    Swap this for that

    Byt detta mot detta

    Lax på burk fungerar lika bra som färsk lax.