Mjuka fiskbullar
Måltider
Mjuka fiskbullar
Fiskbullar formade som fiskar! Låt fantasin flöda när du gör dessa mjuka + utsökta fiskbullar.
Portioner
4Förbereda
20Tillaga
25
ingredienser
- 400 g tärnad potatis (stora tärningar)
- 1 tärnad morot
- 200 g skinnfri laxfilé
- 3 matskedar solrosolja
- 1 liten finhackad purjolök
- 25 g finhackade gröna bönor
- 2 matskedar finhackad persilja
Så här gör du
- Koka potatis + morot i 15 minuter tills det mjuknat. Häll bort vattnet + mosa och ställ sedan kastrullen åt sidan.
- Medan potatisen kokar kan du pochera laxen i 5 minuter tills den är genomkokt. Dela fisken i mindre bitar + försäkra dig om att det inte finns några ben kvar.
- Hetta upp 1 matsked av solrosoljan i en stekpanna och stek purjolök + bönor i 5 minuter tills det mjuknat. Rör ned löken + bönorna i potatisblandningen och tillsätt sedan lax + persilja.
- Forma blandningen till 2 stora + 2 små fiskbullar som du plattar till.
- Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek fiskbullarna i 5 minuter (vänd efter halva) tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidorna + blivit genomstekta. Servera direkt tillsammans med ärtor.
Kul för dom små
Låt din lilla använda sin fantasi + kreativitet genom att placera ärtorna runt fisken på tallriken. Kanske blåser fisken bubblor.
Byt detta mot detta
Lax på burk fungerar lika bra som färsk lax.