Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Kryddig frukostgryta

Kryddig frukostgryta

Kryddig frukostgryta

Ett lysande sätt att använda rester av potatis + grönsaker är att steka ihop allt till en varm röra. Vi älskar att äta röran till frukost toppat med ett ägg + en nypa currypulver för att ge det hela lite sting.

Antal portioner
4
Förbereda
10 min
Tillaga
20 min
För hela familjen
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metod

  • 3 matskedar solrosolja
  • 500 g kokad + tärnad potatis
  • 1 strimlad lök
  • 250 g kokad + delad brysselkål eller fint skuren vitkål
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 140 g tärnad halloumiost
  • 1 rågad tesked milt currypulver
  • 1 tesked kumminfrön (valfritt)
  • 4 ägg (valfritt)

Ingredienser

Metod

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medium värme. Tillsätt potatis + lök och stek under omrörning tills löken mjuknat och potatisen fått en ljust gyllene färg.
  2. Tillsätt brysselkålen eller vitkålen, vitlök, halloumi, currypulver + kummin. Rör om tills allt blandat sig och blivit genomstekt.
  3. Om du tänker servera röran med ägg kan du placera den i ugnen på låg värme med tallrik över så håller den sig varm utan att torka ut. Häll olja i stekpanna och stek äggen som du vill ha dem. Servera dem sedan på toppen av din varma röra.