För hela familjen
Spicy Breakfast Cereal
Måltider

Kryddig frukostgryta

Ett lysande sätt att använda rester av potatis + grönsaker är att steka ihop allt till en varm röra. Vi älskar att äta röran till frukost toppat med ett ägg + en nypa currypulver för att ge det hela lite sting.

  • Portioner

    4
  • Förbereda

    10
  • Tillaga

    20
    • Dietary icons Vegetarian
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Nut free
    • Dietary icons Gluten free

    ingredienser

    Group 6 Created with Sketch.
    • 3 matskedar solrosolja
    • 500 g kokad + tärnad potatis
    • 1 strimlad lök
    • 250 g kokad + delad brysselkål eller fint skuren vitkål
    • 2 hackade vitlöksklyftor
    • 140 g tärnad halloumiost
    • 1 rågad tesked milt currypulver
    • 1 tesked kumminfrön (valfritt)
    • 4 ägg (valfritt)

    Så här gör du

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medium värme. Tillsätt potatis + lök och stek under omrörning tills löken mjuknat och potatisen fått en ljust gyllene färg.
    2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medium värme. Tillsätt potatis + lök och stek under omrörning tills löken mjuknat och potatisen fått en ljust gyllene färg.
    3. Om du tänker servera röran med ägg kan du placera den i ugnen på låg värme med tallrik över så håller den sig varm utan att torka ut. Häll olja i stekpanna och stek äggen som du vill ha dem. Servera dem sedan på toppen av din varma röra.
    Recipe tip handy hints

    Kul för dom små

    Halloumi har en spännande + studsig konsistens som är perfekt för små fingrar att utforska.

    Yummy for little ones

    Mumsigt för dom små

    Byt ut de stekta äggen mot äggröra om din lilla är under 10 månader.