Kryddig frukostgryta
Måltider
Kryddig frukostgryta
Ett lysande sätt att använda rester av potatis + grönsaker är att steka ihop allt till en varm röra. Vi älskar att äta röran till frukost toppat med ett ägg + en nypa currypulver för att ge det hela lite sting.
Portioner
4Förbereda
10Tillaga
20
ingredienser
- 3 matskedar solrosolja
- 500 g kokad + tärnad potatis
- 1 strimlad lök
- 250 g kokad + delad brysselkål eller fint skuren vitkål
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 140 g tärnad halloumiost
- 1 rågad tesked milt currypulver
- 1 tesked kumminfrön (valfritt)
- 4 ägg (valfritt)
Så här gör du
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medium värme. Tillsätt potatis + lök och stek under omrörning tills löken mjuknat och potatisen fått en ljust gyllene färg.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medium värme. Tillsätt potatis + lök och stek under omrörning tills löken mjuknat och potatisen fått en ljust gyllene färg.
- Om du tänker servera röran med ägg kan du placera den i ugnen på låg värme med tallrik över så håller den sig varm utan att torka ut. Häll olja i stekpanna och stek äggen som du vill ha dem. Servera dem sedan på toppen av din varma röra.
Kul för dom små
Halloumi har en spännande + studsig konsistens som är perfekt för små fingrar att utforska.
Mumsigt för dom små
Byt ut de stekta äggen mot äggröra om din lilla är under 10 månader.