Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Krispiga zucchinichips

Krispiga zucchinichips

Krispiga zucchinichips

En smaskig variant på chips + ett perfelt sätt att få hela familjen att äta mer grönsaker.

Serves
4
Förbereda
10 min
Tillaga
30 min
Från 10 månader
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metod

  • 20 g krossade mandlar
  • 30 g fint hackad parmesanost
  • 1 ägg
  • 2 zucchinis strimlade som långa chips

Ingredienser

Metod

  1. Värm upp ugnen till 200 grader. Placera bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda mandlar + parmesan i en skål. Vispa ägget lätt i en annan skål.
  3. Doppa zucchinichipsen i det vispade ägget och sedan i mandelmixen. Placera chipsen på plåten + rosta i ugnen i 30 minuter tills de blivit gyllene + krispiga. Det räcker med att vända chipsen en gång i ugnen.

Kul för dom små

Lite större barn kan hjälpa till att doppa zucchinichipsen i det vispade ägget + mandelmixen. De kommer att bli så stolta över att få äta det de skapat själva när chipsen tas ut ur ugnen!

Byt detta mot detta

Testa att byta ut zucchinin mot aubergine. Mums!