Krispiga zucchinichips
Fingermat
Krispiga zucchinichips
En smaskig variant på chips + ett perfelt sätt att få hela familjen att äta mer grönsaker.
Portioner
4Förbereda
10Tillaga
30
ingredienser
- 20 g krossade mandlar
- 30 g fint hackad parmesanost
- 1 ägg
- 2 zucchinis strimlade som långa chips
Så här gör du
- Värm upp ugnen till 200 grader. Placera bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda mandlar + parmesan i en skål. Vispa ägget lätt i en annan skål.
- Doppa zucchinichipsen i det vispade ägget och sedan i mandelmixen. Placera chipsen på plåten + rosta i ugnen i 30 minuter tills de blivit gyllene + krispiga. Det räcker med att vända chipsen en gång i ugnen.
Kul för dom små
Lite större barn kan hjälpa till att doppa zucchinichipsen i det vispade ägget + mandelmixen. De kommer att bli så stolta över att få äta det de skapat själva när chipsen tas ut ur ugnen!
Byt detta mot detta
Testa att byta ut zucchinin mot aubergine. Mums!