12 månader
Strawberry Cloud
Måltider

Jordgubbsmoln

De här små + söta omeletterna är som mumsiga moln på din tallrik. Akta bara så de inte svävar iväg innan du hinner äta upp dem!

  • Portioner

    4
  • Förbereda

    15
  • Tillaga

    10
  • Praktisk

    hacka

  • Dietary icons Vegetarian
  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Nut free
  • Dietary icons Gluten free

ingredienser

Group 6 Created with Sketch.
  • 300 g rensade + delade jordgubbar
  • 3 ägg, med gulan och vitan separerade
  • 2 teskedar flytande honung
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 2 teskedar kokos- eller solrosolja
  • Naturell yoghurt
  • 2 nävar blåbär

Så här gör du

Group 6 Created with Sketch.
  1. Mosa hälften av jordgubbarna. Vispa äggvitorna med en handvisp tills vispen börjat att göra mönster i smeten. Tillsätt honung och vaniljsocker lite i taget och vispa tills smeten är fast och glansig. Häll i äggulorna.
  2. Värm upp spisen till medelvärme. Smält hälften av oljan i en stor stekpanna. Klicka ut en rejäl matsked av den skummade äggsmeten i pannan + forma den som en liten plätta med en spatel. Det går bra att steka två stycken åt gången. Grädda på medium eller låg värme i 2-3 minuter tills smeten blivit fast och gyllenbrun, som små moln.
  3. Lägg försiktigt de små molnen på ett serveringsfat + toppa med de mosade jordgubbarna, yoghurten + resten av bären.
Recipe tip handy hints

Kul för dom små

Små händer kan hjälpa till att lägga jordgubbarna i en skål + kanske till och med hjälpa till att mosa dem.

Swap this for that

Byt detta mot detta

Istället för att göra en jordgubbssås, kan du toppa med Ella´s Kitchens klämmis Jordgubbar + äpplen.