Citroncheesecake i portionsbitar

Citroncheesecake i portionsbitar
Liten kaka men stooora smaker! Fylld med citron + doftande persikor. Gjorda i muffinsformar och perfekt mumsbit för en.
Makes
10
Förbereda
15
min
Tillaga
25
min

Ingredienser
Metod
- Till botten
- 40 g osaltat smör
- 80 g pekannötter
- 50 g grötgryn
- 30 g malda mandlar
- 1 matsked lönnsirap eller flytande honung
- Till fyllningen
- 175 g cream cheese
- 100 g naturell yoghurt
- Fint rivet skal från 1 citron + jucie från 1/2 citron
- 2 matskedar lönnsirap eller flytande honung
- 1 tesked vaniljextrakt
- 1 lätt vispat ägg
- 1 1/2 tesked majsmjöl
- 4 mogna, urkärnade + hackade persikor
Byt detta mot detta
Om det inte är säsong för färsk persika går det bra med persika på burk eller frysta bär som fått tina.
Mumsigt för dom små
Använd lönnsirap istället för flytande honung till de allra minsta. En halv + mosad portion är lagom.