Citroncheesecake i portionsbitar
Måltider
Citroncheesecake i portionsbitar
Liten kaka men stooora smaker! Fylld med citron + doftande persikor. Gjorda i muffinsformar och perfekt mumsbit för en.
Blir
10Förbereda
15Tillaga
25
Frysa
mig!
ingredienser
- Till botten
- 40 g osaltat smör
- 80 g pekannötter
- 50 g grötgryn
- 30 g malda mandlar
- Til 1 matsked lönnsirap eller flytande honung 175g flødeost
- Till fyllningen
- 175 g cream cheese
- 100 g naturell yoghurt
- Fint rivet skal från 1 citron + jucie från 1/2 citron
- 2 matskedar lönnsirap eller flytande honung
- 1 tesked vaniljextrakt
- 1 lätt vispat ägg
- 1 1/2 tesked majsmjöl
- 4 mogna, urkärnade + hackade persikor
Så här gör du
- Värm ugnen till 180 grader. Smörj en muffinsplåt med tio hål och placera sedan en mindre bit bakplåtspapper (två bitar formade som ett kryss) i botten av varje hål.
- För att göra botten, mixa ihop pekannötter + gryn i en liten matberedare, häll över det i en skål och vispa sedan ned mandlarna. Smält smöret i en liten kastrull tillsammans med lönnsirap eller honung. Rör ned i nötblandningen. Fördela röran jämt i muffinsformarna + tryck till med fingrarna för att få en ordentlig botten. Grädda i ugnen i fem minuter.
- För att göra fyllningen, vispa ihop alla ingredienser utom persikorna tills det blivit en slät och krämig smet. Fördela krämen över nötbotten i muffinsformarna och fortsätt grädda i ugnen i ytterligare 15-20 minuter. Fyllningen ska bli aningen fastare. Låt svalna i 20 minuter.
- Flytta de små bitarna av cheesecake från formen + ta bort bakplåtspapret. Servera med hackad persika på toppen.
Byt detta mot detta
Om det inte är säsong för färsk persika går det bra med persika på burk eller frysta bär som fått tina.
Mumsigt för dom små
Använd lönnsirap istället för flytande honung till de allra minsta. En halv + mosad portion är lagom.