Användning av våra produkter FAQS

Användning av våra produkter

kan jag ta med Ellas produkter på ett plan?

Våra påsar kan tas med på ett flygplan utan något som helst problem – våra smaskiga ekologiska smoothie-frukter är faktiskt serverade till barn på British Airways-flyg! Du kan även hitta dom på flygplatser i Boots-affärer!

Om du tar med påsar i din resväska rekommenderar vi att lägga dom i en plastpåse, bara i det fall det går hål på dom eller dom blir superklämda då dina resväskor kan komma att kastas runt! Om du tar med dig några in i kabinen föreslår vi att du ser upp för noggrann personal som anser barnmaten vara vätska och över 100 ml. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar flygbolaget innan du flyger.

Användning av våra produkter

kan jag frysa Ellas påsar?

Ja, du kan frysa innehållet av 4 månaders-påsar + smoothie-frukter från Ellas kök genom att klämma ut dom på en steriliserad form för iskuber. Vi rekommenderar inte att frysa våra 6, 7 och 10 månaders-påsar eller våra måltider för småbarn, p.g.a. ingredienser som är anpassade för större barn.

Vi rekommenderar att frysa våra 4 månaders-produkter och smoothie-frukter inom 24 timmar efter att påsen öppnats, kom ihåg att alltid testa temperaturen innan du matar dina minstingar. Vi rekommenderar inte att frysa eller kyla och sedan återupphetta barnmat som redan har värmts upp, då detta kan vara osäkert för minstingar

Du kan kyla vårt 4 månaders-utbud i upp till 48 timmar efter öppning och du kan frysa våra 6, 7 och 10 månaders-påsar i frysen i upp till 24 timmar efter att locket tagits av.

Användning av våra produkter

hur värmer jag upp Ellas produkter?

Våra 4, 6 och 7 månaders-påsar ska aldrig värmas i mikrovågsugn; det finns många andra lätta sätt att värma upp dom på!

 • Det lättaste sättet att värma upp vår 4, 6 och 7 månaders-barnmat är att lägga påsen i hett vatten i några minuter för att värmas upp
 • Du kan klämma ut vår smaskiga barnmat i en kastrull och försiktigt värma upp den medan du rör om kontinuerligt.
 • Eller så kan du kan klämma ut vår smaskiga barnmat i en mikrovågssäker skål och försiktigt värma upp den i mikrovågsugnen.

Kom ihåg att alltid testa temperaturen innan du matar din minsting med uppvärmd mat.

Våra 10 månaders-påsar är helt säkra att värma i mikrovågsugn. För att värma upp dem, riv bara upp toppen av påsen, ställ den på en tallrik (i det fall det rinner över) och värm upp den. Rör om ordentligt för att jämna ut eventuella varma fläckar och, som alltid, testa temperaturen innan du matar din minsting.

Vi rekommenderar inte att värma upp våra smaskiga yoghurtar, vår barnfrukost + vårt mjölkfria utbud eftersom dessa smakar bättre kylda eller rumstempererade.

Användning av våra produkter

kan jag frysa recepten från Ellas kokböcker + från receptsamlingen?

Storkok är jättebra för upptagna föräldrar + vårdgivare så vi har sett till att recepten i vår kokbok + receptsamling är lämpliga att frysa in. Här är några praktiska råd för att hjälpa alla att frysa in sina smaskiga recept + hålla sig säkra!

 1. Se till att frysen är trevlig + kall på -18 °C (0 °F)
 2. Den mesta maten är lämplig att frysa in (förutom ägg med skal) men en viss typ av mat smakar lite bättre färsk.
 3. Kötträtter är säkra att frysa in upp till tre månader.
 4. Vegetariska rätter och smaskiga mellanmål som kakor + kex kan hållas frysta i upp till tre månader.
 5. Sätt på en klisterlapp på dina lådor så du vet till vilket datum du kan använda dom.
 6. Du kan laga stuvningar, såser + köttbitar direkt från djupfryst tillstånd – kom bara ihåg att anpassa din tillagningstid för att se till att maten är riktigt genomvarm innan du serverar den!
 7. För all övrig mat, se till att den är helt tinad innan du värmer upp den på nytt. Värm alltid upp den tills den är rykande het. Rör om i den för att se till att det inte finns några heta (eller kalla!) fläckar.
 8. Ris är säker att frysa in + värma upp på nytt, så länge det kyls ned snabbt efter tillagning (det är bäst att göra detta inom en timme). Du kan värma upp det frusna riset på nytt i mikrovågsugn tills det är rykande hett.
 9. Se till att du tinar din mat på ett säkert sätt. Täck den + ställ in den i kylen, lägg den in en lufttät behållare i kallt vatten eller tina den i mikrovågsugnen. Dessa tre sätt säkerställer att otrevliga bakterier inte kan ta sig in i maten när den tinas.
 10. Använd din mat så fort den är tinad – låt den inte ligga framme där otrevliga bakterier kan ta sig in i den.
 11. Och slutligen... Kom ihåg att det inte är säkert att frysa mat som tidigare varit frusen på nytt.