Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Vegetariska omelettstavar

Vegetariska omelettstavar

Vegetariska omelettstavar

Få småttingarnas smaklökar att vibrera med hjälp av det här mumsiga receptet på en grönsaksomelett. Perfekt för en snabb och enkel lunch eller ett mellanmål på språng!

Serves
4
Förbereda
2 min
Tillaga
12 min
Från 10 månader
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från soja Fri från soja
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från nötter Fri från nötter

Ingredienser

Metod

  • 100 g kokt potatis
  • 70 g zucchini
  • 1 tomat
  • 40 g lök
  • 50 g fetaost
  • 1 msk färsk hackad basilika eller 1 tsk torkad basilika
  • 4 ägg

Ingredienser

Metod

  1. Skär grönsakerna i små tärningar.
  2. Tillaga potatis, zucchini, tomat och lök i lite olivolja på medelhög värme tills de blir mjuka.
  3. Vispa äggen i en separat skål. Smula ner fetaost och lägg till basilikan.
  4. Täck en ugnssäker form med bakplåtspapper.
  5. Sprid ut de tillagade grönsakerna i ett jämnt lager på botten och häll över ägg- och ostblandningen.
  6. Sätt in i en förvärmd ugn i 180 °C i 12–14 minuter.
  7. När allt har svalnat, mosa med en gaffel till lämplig konsistens för ditt barns ålder.

Byt detta mot detta

Du kan byta ut fetaosten mot cheddarost och byta ut andra grönsaker för att introducera nya och spännande smaker!