Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Tropisk kokosgröt

Tropisk kokosgröt

Tropisk kokosgröt

Snabb + enkel gröt med ett stänk solsken i form av kokosmjölk + tropisk mango

Serves
4
Förbereda
10 min
Tillaga
10 min
Från 10 månader
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från mjölk Fri från mjölk
Fri från nötter Fri från nötter

Ingredienser

Metod

  • 150 g grötris
  • 6 dl kokosmjölk
  • 1/2 tesked kanel
  • 1 liten, hackad mango
  • 1 matsked blandade, rostade frön
  • 1 matsked kokosflingor

Ingredienser

Metod

  1. Rör ned gryn, kokosmjölk + vatten i en kastrull och koka upp på medelvärme. Rör ned kanel, sänk till låg värme + låt sjuda i 8-10 minuter tills gröten är härligt krämig.
  2. Hacka mango, frön + kokosflingor om du serverar till små foodisar.
  3. Servera gröten i små skålar + strö över kanel, mango, rostade från, kokos + lite extra mjölk.

Mumsigt för dom små

Servera utan frön och hacka mangon om du ska servera gröten till små foodisar som inte lärt sig tugga. Kom ihåg att provsmaka så gröten inte är för varm!

Praktiska tips

Gröt som blir över kan du låta svalna, skärna i avlånga bitar och sedan steka i smör tills de fått en gyllenbrun + krispig yta. Mums!