Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Rostad kyckling med röd pesto

Rostad kyckling med röd pesto

Rostad kyckling med röd pesto

Saftig + rostad kyckling med småkryddig pesto kittlar de små smaklökarna. Ett perfekt recept för små tänder som precis lärt sig tugga.

Blir
18 iskuber
Förbereda
15 min
Tillaga
40 min
Från 7-9 månader
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från soja Fri från soja

Ingredienser

Metod

  • 1 liten skalad + tunt skuren potatis
  • 5 cm tunt skuren purjolök
  • 1 tunt skuren tomat
  • 1/2 tesked oregano
  • 1 tesked olivolja
  • 1tesked röd pesto
  • 1 kycklingbröstfilé utan skinn
  • En skvätt av den mjölk din lilla dricker (valfritt)

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 200 grader. Sätt folie i en ugnsfast form + fördela potatisen i ett jämt lageri botten. Fortsätt med purjolök + tomat och strö sedan över oregano. Häll peston över kycklingen och placera den sedan ovanpå potatisen och grönsakerna.
  2. Vik upp kanterna på folien + gör till ett paket. Ugnsstek i 35-40 minuter tills potatisen är mjuk + kycklingen genomstekt. Öppna försiktigt paketet, ta ut kycklingen + skär i fyra bitar.
  3. Mixa kycklingen + grönsakerna i paketet med en stavmixer eller i en matberedare till önskad konsistens. Tillsätt lite mjölk om det behövs.