Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Puré på haricots verts + ärtor

Puré på haricots verts + ärtor

Puré på haricots verts + ärtor

Så fort din lilla testat + godkänt enskilda grönsakssmaker, kan du testa att kombinera ett par stycken.

Makes
8 iskuber
Förbereda
5 min
Tillaga
10 min
Från 4-6 månader
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från soja Fri från soja
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från mjölk Fri från mjölk
Fri från ägg Fri från ägg

Ingredienser

Metod

  • 100 g haricot verts, delade på mitten + bortskurna ändar
  • 100 g frysta ärtor

Ingredienser

Metod

  1. Ångkoka eller koka bönorna i en kastrull på medelvärme i tre minuter. Tillsätt ärtorna + koka i 2-3 minuter till, tills grönsakerna mjuknat.
  2. Mosa grönsakerna med 1 dl av kokvattnet i matberedare eller med stavmixer, tills blandningen blivit slät.

Byt detta mot detta

Testa att byta ut vattnet mot mjölk för ännu nyttigare puré.

Praktiska tips

Gör purén lite tjockare + använd som smör på bröd eller som dipp till grönsaker för de lite större barnen.