Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Pasta med rökt bacon + butternutpumpa

Pasta med rökt bacon + butternutpumpa

Pasta med rökt bacon + butternutpumpa

Samla hela familjen runt middagsbordet och njut av en krämig pasta med butternutpumpa, rökt bacon och en gnutta salvia!

Serves
4
Förbereda
10 min
Tillaga
50 min
För hela familjen
Fri från soja Fri från soja
Fri från nötter Fri från nötter

Ingredienser

Metod

  • 500 g butternutpumpa skuren i tärningar
  • 1 buljongtärning med reducerat salt (i 200 ml vatten)
  • 50 g färskost
  • 100 g rökt bacon
  • 1 tsk torkad salvia
  • 300 g torkad pasta

Ingredienser

Metod

  1. Skär butternutpumpan i små tärningar.
  2. Sätt in i en förvärmd ugn i 180 °C på en lätt oljad plåt.
  3. Ugnsbaka i 35 minuter och rör om efter halva tiden.
  4. När pumpatärningarna bakats, lägg 2/3 av dem i en skål tillsammans med salvian.
  5. Lös upp en buljongtärning i 200 ml vatten och tillsätt till skålen.
  6. Mixa till en jämn konsistens.
  7. Häll blandningen i en kastrull, tillsätt färskost och rör om på låg värme.
  8. Koka 300 g pasta enligt instruktionerna på förpackningen.
  9. Ugnsgrilla baconet tills det är färdiglagat. Skär i små tärningar och tillsätt till såsen tillsammans med de resterande pumpatärningarna (för att minska saltmängden för de minsta, spara en lämplig portionsstorlek innan du tillsätter baconet).
  10. Blanda antingen ner kokt pasta i såsen eller häll såsen över varm pasta.

Byt detta mot detta

Använd en halv buljongtärning om du inte har buljong med reducerat salt.

Mumsigt för dom små

Rätten är lämplig från 10 månader. Rör om ordentligt för att göra pastan extra krämig och god!