Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Överraskning! Överraskning! Blomkålsminipizzor!

Överraskning! Överraskning! Blomkålsminipizzor!

Överraskning! Överraskning! Blomkålsminipizzor!

Dessa glutenfria minipizzor är superspeciella eftersom vi har använt blomkål till pizzabotten! Överraskning!

Antal portioner
4
Förbereda
20 min
Tillaga
30 min
För hela familjen
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metod

  • Olivolja, för smörjning + toppning
  • 90g glutenfri havregryn
  • 1 blomkål, skurna i träd
  • 100g hackade mandlar
  • 1 tesked torgad oregano
  • 2 vispade ägg
  • Dina favorittopppings, som paprikastavar + oliver
  • 125g mozzarellaost, avtorkad + riven i bitar
  • Nymalen svartpeppar
  • Riven parmesanost (valfritt), basilka + blandsallad
  • Till pizzasås
  • 200g passerade tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ liten röd paprika, urkärnad + skuren i stavar
  • 1 matsked tomatpuré

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 220°C lägg ut två bakplåtspapper och smörj med olja.
  2. Mixa havregrynen till mjöl i en matberedare, lägg dem sedan i en skål. Lägg i blomkålsträden i matberedaren+ mixa till det blir till smulor. Häll i blomkålssmulorna i skålen med havregrynsmjölet + lägg i hackade mandlar, halva oreganon + äggen. Krydda med peppar + rör om tills allt är blandat - det kommer vara ganska blött + smuligt men kommer att hålla ihop när de gräddas.
  3. Pressa blomkålsmixen ner i skålen i ett jämnt lager. Skopa ut en fjärdedel av blandninge med dina händer + tryck ut den till en cirkel med kanter, ungefär 16cm i diameter + 5mm tjock på bakplåtspappret. Upprapa med återstående blomkålsmix för att göra fyra pizzabottnar. Grädda i 20 minuter och vänd plåtarna halvvägs, tills de är fasta + gyllenbruna.
  4. När pizzabottnarna gräddas gör tomatsåsen. Blanda allt tillsammans med resten av oreganon tills den är slät. Lägg på såsen på pizzabottnarna.
  5. Dekorera ditt val av toppings, lägg sedan på mozzarellaost + lite olivolja. Grädda i 10 minuter till mozzarellaosten smält.
  6. Servera med riven parmesan + eventuella basilkablad med en blandsallad till.