För hela familjen
Surprise Cauliflower Pizza
Måltider

Överraskning! Överraskning! Blomkålsminipizzor!

Dessa glutenfria minipizzor är superspeciella eftersom vi har använt blomkål till pizzabotten! Överraskning!

  • Portioner

    4
  • Förbereda

    20
  • Tillaga

    30
    • Dietary icons Vegetarian
    • Dietary icons Soya free
    • Dietary icons Gluten free

    ingredienser

    Group 6 Created with Sketch.
    • Olivolja, för smörjning + toppning
    • 90g glutenfri havregryn
    • 1 blomkål, skurna i träd
    • 100g hackade mandlar
    • 1 tesked torgad oregano
    • 2 vispade ägg
    • Dina favorittopppings, som paprikastavar + oliver
    • 125g mozzarellaost, avtorkad + riven i bitar
    • Nymalen svartpeppar
    • Riven parmesanost (valfritt), basilka + blandsallad
    • Till pizzasås
    • 200g passerade tomater
    • 1 pressad vitlöksklyfta
    • ½ liten röd paprika, urkärnad + skuren i stavar
    • 1 matsked tomatpuré

    Så här gör du

    Group 6 Created with Sketch.
    1. Värm ugnen till 220°C lägg ut två bakplåtspapper och smörj med olja.
    2. Mixa havregrynen till mjöl i en matberedare, lägg dem sedan i en skål. Lägg i blomkålsträden i matberedaren+ mixa till det blir till smulor. Häll i blomkålssmulorna i skålen med havregrynsmjölet + lägg i hackade mandlar, halva oreganon + äggen. Krydda med peppar + rör om tills allt är blandat - det kommer vara ganska blött + smuligt men kommer att hålla ihop när de gräddas.
    3. Pressa blomkålsmixen ner i skålen i ett jämnt lager. Skopa ut en fjärdedel av blandninge med dina händer + tryck ut den till en cirkel med kanter, ungefär 16cm i diameter + 5mm tjock på bakplåtspappret. Upprapa med återstående blomkålsmix för att göra fyra pizzabottnar. Grädda i 20 minuter och vänd plåtarna halvvägs, tills de är fasta + gyllenbruna.
    4. När pizzabottnarna gräddas gör tomatsåsen. Blanda allt tillsammans med resten av oreganon tills den är slät. Lägg på såsen på pizzabottnarna.
    5. Dekorera ditt val av toppings, lägg sedan på mozzarellaost + lite olivolja. Grädda i 10 minuter till mozzarellaosten smält.
    6. Servera med riven parmesan + eventuella basilkablad med en blandsallad till.
    Recipe tip handy hints

    Kul för dom små

    Din lillas händer kommer att älska att pressa blomkålsmixen + välja sin egen topping till pizzan

    Recipe tip bright ideas

    Praktiska tips

    Pizza är jättebra fingermat, perfekt för att lära sig greppa + plocka upp mat på egen hand