Mustig veg-chili

Mustig veg-chili
Vi har bara tillsatt så lite chili att små smaklökar kan ana hettan. Om din lilla verkar gilla det kan du lätt tillsätta en tesked till!
Serves
6
Förbereda
15
min
Tillaga
30
min

Ingredienser
Metod
- 450 g butternutpumpa
- 1 matsked olivolja
- 100 g skivad svamp
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 400 ml passerade tomater
- 2 matskedar tomatpuré
- 400 g kidneybönor på burk
- 1 tsk mald kryddnejlika
- 1 tesked mald ingefära
- 1 tesked milt chilipulver
- Råris + grröna grönsaker till servering
Kul för dom små
Använd en glasskopa för att ta bort kärnorna ur butternutpumpan. Så snabbt + enkelt! Glöm inte att spara kärnorna så du kan använda dem i en skallra till din lilla.
Praktiska tips
Genom att tillsätta curry eller kryddor som paprika, kummin eller koriander + olika färska örter tar du din lilla på ett riktigt smakäventyr! Det räcker med en nypa för att kittla de små smaklökarna.