Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Mustig veg-chili

Mustig veg-chili

Mustig veg-chili

Vi har bara tillsatt så lite chili att små smaklökar kan ana hettan. Om din lilla verkar gilla det kan du lätt tillsätta en tesked till!

Antal portioner
6
Förbereda
15 min
Tillaga
30 min
Från 7-9 månader
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från soja Fri från soja
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från mjölk Fri från mjölk

Ingredienser

Metod

  • 450 g butternutpumpa
  • 1 matsked olivolja
  • 100 g skivad svamp
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 400 ml passerade tomater
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 tesked mald ingefära
  • 1 tesked milt chilipulver
  • Råris + grröna grönsaker till servering

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Doppa butternutpumpan i hälften av oljan och lägg ut på en stekbricka + rosta i ugnen i 30 minuter tills den blir mjuk och lite gyllene. Vänd pumpan en gång.
  3. Hetta upp resten av oljan i en stor kastrull på medelvärme + fräs svampen i 6 minuter under omrörning tills den mjuknar. Rör ned vitlök och tillsätt de passerade tomaterna, bönorna, kryddnejlika, ingefära + chilipulver. Sänk värmen och låt sjuda under halvt öppet lock i 15 minuter tills såsen tjocknat.
  4. När pumpan är klar kan du blanda ned den i chilin. Skär i mindre bitar innan du serverar med ris + grönsaker till de allra minsta.