Mumsig färs med bönor + paprikaa
Måltider
Mumsig färs med bönor + paprikaa
En mumsig måltid full med bönor + örter som kittlar små smaklökar. Perfekt när du vill introducera nya + spännande konsistenser.
Blir
26Förbereda
15Tillaga
35
Frysa
mig!
ingredienser
- 1 matsked olivolja
- 100 g köttfärs
- 1 liten, finhackad lök
- 1/2 liten, hackad röd paprika
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tesked timjan
- 300 ml passerade tomater
- 2 teskedar tomatpuré
- 2 stjälkar kryddnejlika
- 100 g cannellinibönor på burk, häll ut vattnet
- 25 g strimlad babyspenat
Så här gör du
- Hetta upp oljan i en panna på medelvärme + stek köttfärsen i 5 minuter tills den blivit brun. Sätt köttfärsen åt sidan.
- Sänk värmen en aning och tillsätta löken i pannan + stek i 5 minuter tills den mjuknat och fått färg. Blanda sedan ned paprika, viktlök + timjan och stek i ytterligare 2 minuter medan du rör om. Lägg i köttfärsen igen.
- Häll i passerade tomaten, tomatpuré, bönor, kryddnejlika, spenat + 50 ml vatten. Låt färsen koka upp och sänk sedan vörmen. Låt sjuda i 20 minuter under lock på glänt. Rör om då och då, och plocka till slut bort kryddnejlikan.
- Mosa köttfärssåsen med en gaffel eller använd en matberedare eller stavmixer för slätare konsistens.
Byt detta mot detta
Du kan byta ut köttfärsen mot kyckling eller biff, eller göra rätten helt vegetarisk.
Mumsigt för dom små
Serveras med ris eller klyftpotatis för små foodisar över 10 månader.