Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Katsucurry med kyckling

Katsucurry med kyckling

Katsucurry med kyckling

Samla hela familjen för en superlätt och uuutsökt katsucurry! Använd ingredienser du har hemma i frysen och köksskåpen!

Serves
4
Förbereda
5 min
Tillaga
30 min
För hela familjen
Fri från soja Fri från soja
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från mjölk Fri från mjölk

Ingredienser

Metod

  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe salladslök
  • 2 msk currypulver
  • 130 g jordnötssmör
  • Gurka
  • 4 kycklingburgare eller motsvarande mängd nuggets
  • Ris i lämplig mängd för en familj att servera med

Ingredienser

Metod

  1. Värm kokosmjölk och jordnötssmör i en kastrull med tärnad salladslök och currypulver. När blandningen har smält och börjar tjockna, ta bort från plattan.
  2. Mixa såsen till en jämn konsistens.
  3. Tärna den röda paprikan fint. Lägg ner i såsen.
  4. Tillaga kycklingburgarna enligt instruktionerna på förpackningen.
  5. Tillaga riset enligt instruktionerna på förpackningen.
  6. Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare (valfritt men ger en uppfriskande smak).
  7. När kycklingburgarna är tillagade, skär dem i strimlor.
  8. Lägg varmt ris i en skål. Toppa med gurkremsorna och sedan kycklingstrimlorna. Täck med currysåsen.

Mumsigt för dom små

Rätten är lämplig från 12 mån om brödpanerad kyckling används. För små barn under 12 månader, använd ren kyckling och mosa ner till en lämplig konsistens.

Praktiska tips

Kontrollera hur stark rätten är och justera till önskad smak.