Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Hjärtlig röd kycklingsoppa

Hjärtlig röd kycklingsoppa

Hjärtlig röd kycklingsoppa

En stor skål med underbar färgexplosion! Med knapriga majskorn, mättande bönor + en nypa fajitakrydda, kommer denna extra speciella kycklingsoppa tillfredsställa din mage, värma tårna + glädja dina smaklökar

Antal portioner
4
Förbereda
10 min
Tillaga
30 min
För hela familjen
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från mjölk Fri från mjölk
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja

Ingredienser

Metod

  • 1 matsked olivolja, plus extra för pensling
  • 1 finhackad lök
  • 1 skalad + tärnad morot
  • 2 stora finhackade vitlösklyftor 1 röd urkärnad och hackad paprika
  • 400g passerade tomater
  • 500ml kycklingbuljong
  • 210g avskjölda kidneybönor
  • ½–1 tesked fajitakryddmix (valfritt)
  • 1 tesked torkad oregano
  • 250g kycklingbröst utan ben och skinn, skuren i små bitar
  • 115g osaltade majskorn, eller majskorn från en majskolv
  • 2 x mjuka majstortillabröd

Ingredienser

Metod

  1. Värm oljan i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt lök, morot, vitlök, röd paprika, täck med lock + koka i 10 minuter, rör om tills det mjuknat.
  2. Varm ugnen till 180°C. Tillsätta passerade tomater, buljong, bönor, fajita kryddmix + oregano i pannan + låt allt koka upp. Sänk värmen till låg värme, täck delvis med lock, låt sjuda i 10 minuter.
  3. Tillsätt kycklingen till pannan + koka i ytterligare 7 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt, tillsätt sedan majskorn + värm till majsen är varm + mjuk.
  4. Medans soppan kokar, gör tortillachips. PEnsla båda sidor av varje tortlla med olivolja, skär sedan i tunna remsor. Lägg remosrna på bakplåtspappret + tillaga i ugnen i 5-7 minuter tills de är krispiga. Ta ut dem och dom på ett galler för att svalna. Vid servering, häll upp soppani skålar och lägg majschipset på sidan.