Hjärtlig röd kycklingsoppa
Måltider
Hjärtlig röd kycklingsoppa
En stor skål med underbar färgexplosion! Med knapriga majskorn, mättande bönor + en nypa fajitakrydda, kommer denna extra speciella kycklingsoppa tillfredsställa din mage, värma tårna + glädja dina smaklökar
Portioner
4Förbereda
10Tillaga
30
Frysa
mig!
ingredienser
- 1 matsked olivolja, plus extra för pensling
- 1 finhackad lök
- 1 skalad + tärnad morot
- 2 stora finhackade vitlösklyftor 1 röd urkärnad och hackad paprika
- 400g passerade tomater
- 500ml kycklingbuljong
- 210g avskjölda kidneybönor
- ½–1 tesked fajitakryddmix (valfritt)
- 1 tesked torkad oregano
- 250g kycklingbröst utan ben och skinn, skuren i små bitar
- 115g osaltade majskorn, eller majskorn från en majskolv
- 2 x mjuka majstortillabröd
Så här gör du
- Värm oljan i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt lök, morot, vitlök, röd paprika, täck med lock + koka i 10 minuter, rör om tills det mjuknat.
- Varm ugnen till 180°C. Tillsätta passerade tomater, buljong, bönor, fajita kryddmix + oregano i pannan + låt allt koka upp. Sänk värmen till låg värme, täck delvis med lock, låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt kycklingen till pannan + koka i ytterligare 7 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt, tillsätt sedan majskorn + värm till majsen är varm + mjuk.
- Medans soppan kokar, gör tortillachips. PEnsla båda sidor av varje tortlla med olivolja, skär sedan i tunna remsor. Lägg remosrna på bakplåtspappret + tillaga i ugnen i 5-7 minuter tills de är krispiga. Ta ut dem och dom på ett galler för att svalna. Vid servering, häll upp soppani skålar och lägg majschipset på sidan.
Byt detta mot detta
Fajita kryddmix innehåller salt, så ersätt med en blandning av paprika + kummin + lite chili för dom små under 12 månader.
Mumsigt för dom små
För små under 10 månader mix soppan i en blender, tillsätt vatten om den är för tjock, Sluuurp!