Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Fruktig marockansk kikärtsgryta

Fruktig marockansk kikärtsgryta

Fruktig marockansk kikärtsgryta

Ge små och stora smaklökar en smaksensation av fruktiga smaker blandat med örter och kryddor i en och samma smaskiga gryta! Perfekt för hela familjen.

Serves
4
Förbereda
10 min
Tillaga
50 min
För hela familjen
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från soja Fri från soja
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från mjölk Fri från mjölk
Fri från ägg Fri från ägg

Ingredienser

Metod

  • 120 g torkade linser
  • 1 burk kikärter
  • 1 burk tomater
  • 100 g grillad paprika (på burk)
  • 40 g tärnade aprikoser
  • 40 g russin
  • 1 msk kummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 paket couscous (tillagat enligt instruktionerna på förpackningen)

Ingredienser

Metod

  1. Koka de röda linserna i vatten i 25 minuter tills de blir mjuka.
  2. Tärna den röda paprikan och finhacka aprikoserna.
  3. Häll kikärterna och spadet i en kastrull tillsammans med tomater, kryddor, aprikoser, röd paprika och russin.
  4. Tillsätt de kokta linserna.
  5. Tillaga över medelhög värme i 25 minuter för att koka in kryddorna och så att russinen och aprikoserna mjuknar.
  6. Tillaga couscousen enligt instruktionerna på förpackningen.

Kul för dom små

Häll i några linser i en plastflaska med lock och låt din småtting skaka loss!

Byt detta mot detta

För ett icke vegetariskt alternativ kan du lägga till långkokt lamm skurna i tärningar. Jääättegott!

Mumsigt för dom små

Lämplig från 12 månader eller från 7 månader om rätten mosas noggrant med en gaffel.

Praktiska tips

Om du har en långsam kokare kan du lägga i alla ingredienser tillsammans (förutom couscousen) med ytterligare 150 ml vatten. Koka i 2 timmar. Om såsen blir för tjock under tillagningstiden, tillsätt mer vatten – det är viktigt att den kokar tillräckligt länge så att aprikosen blir mjuk.