Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Flygande tefat av majs

Flygande tefat av majs

Flygande tefat av majs

De här små pannkakorna ser ut som tefat från yttre rymden. Med lite cajunpeppar håller de små astronauterna sig varma på rymdäventyren.

Blir
6
Förbereda
20 min
Tillaga
20 min
Från 12 månader
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metod

  • 50 g fryst majs
  • 50 g fullkornsmjöl
  • 25 g majsmjöl
  • 2 matskedar hackad koriander
  • 1/2 tesked cajunpeppar
  • 2 finhackade vårlökar
  • 1 ägg
  • 75 ml mjölk

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 190 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Koka majsen i en kastrull i 3 minuter och häll sedan bort vattnet.
  3. Blanda mjöl, majsmjöl, koriander + cajunpeppar i en stor bunke. Tillsätt majsen, vårlök, äggula + mjölk och blanda.
  4. Vispa äggvitan fast och blanda sedan ned i majsröran. Klicka ut 6 matskedar av röran på plåten med jämna mellanrum.
  5. Grädda de små pannkakorna i ugnen i 8 minuter. Vänd försiktigt pannkakorna och grädda 4-5 minuter till. Servera varma med lite extra koriander.