Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Festlig minipizza

Festlig minipizza

Festlig minipizza

Minipizza perfekt för kalas! Se bara till att de små äter upp dem innan de springer iväg och leker.

Blir
24
Förbereda
10 min
Tillaga
20 min
Från 10 månader
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metod

  • 400 g krossade tomater
  • 1/2 tesked oregano
  • 2 matskedar tomatketchup
  • 12 skivor fullkornsbröd
  • 40 g osaltat, smält smör
  • 75 g riven mozzarella
  • Hackad persilja

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Koka upp krossade tomater + oregano i en kastrull i 8-10 minuter tills såsen tjocknat. Ta bort från plattan och rör ned ketchup.
  3. Använd valfri kakform (ungefär 8 cm) och forma 24 bitar av brödet. Pensla de olika brödfigurerna med smält smör + placera dem på en plåt.
  4. Sätt en liten klick tomatsås i mitten av varje brödfigur och toppa med mozzarella. Grädda pizzorna i ugnen i 10 minuter tills bröden får en gyllene färg i kanterna. Servera med en nypa hackad persilja.