Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Fantastisk fiskpaj

Fantastisk fiskpaj

Fantastisk fiskpaj

Magisk fiskpaj för hela familjen!

Serves
4
Förbereda
20 min
Tillaga
90 min
Från 12 månader
Fri från soja Fri från soja
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från nötter Fri från nötter

Ingredienser

Metod

  • 400 g benfri filé av torsk eller kolja i mindre bitar
  • 100 g kokta, skalade räkor
  • 100 g bondbönor
  • 1 liten, hackad lök
  • 1 matsked majsmjöl
  • En lite näve hackad persilja
  • 25 g osaltat smör
  • 20 g vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 75 g riven Gruyéreost
  • 600 g skalad, tärnad potatis

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Fördela fisk, räkor, bönor + lök i en pajform som rymmer 1,5 liter. Strö över majsmjölet och vänd runt ingredienserna.
  3. Smält smöret i en liten kastrull+ rör ned mjölet. Koka under omrörning i 1 minut och ta sedan bort från värmen + tillsätt försiktigt mjölken. Koka upp igen under omrörning tills såsen tjocknat. Här kan du med fördel använda en ballongvisp. Vispa ned två tredjedelar av osten.
  4. Häll hälften av såsen över fisken + sprid ut potatisen. Häll resten av såsen + osten över potatisen.
  5. Ugnsbaka pajen i ugnen i ungefär 75 minuter tills den fått en gyllene färg och potatisen mjuknat. Servera med ångkokta gröna grönsaker.

Byt detta mot detta

Byt ut bondbönorna mot frysta ärtor, majs eller varför inte riven morot för ännu mer smaskiga grönsaker.

Mumsigt för dom små

Kom ihåg att mosa till en slätare konsistens för de allra minsta.