Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Brysselkålspuré

Brysselkålspuré

Brysselkålspuré

En festlig grönsakssmak för din lillas första jul!

Blir
30 skedar
Förbereda
5 min
Tillaga
15 min
Från 4-6 månader
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från soja Fri från soja
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från mjölk Fri från mjölk
Fri från ägg Fri från ägg

Ingredienser

Metod

  • 150g Brysselkål

Ingredienser

Metod

  1. Skär bort stammen på brysselkålen + ta bort de yttersta bladen.
  2. Dela brysselkålen i halvor eller fjärdedelar + ånga över medelhög värme i 10-12 minuter tills de blir mjuka (att ånga är bäst då de kan smaka bittert om man kokar dem).
  3. Mixa brysselkålen med 4-5 teskedar kokt vatten i en matberedare eller stavmixer, tills den är slät.