Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Äggiga påskkycklingar

Äggiga påskkycklingar

Äggiga påskkycklingar

Påskkycklingar av ägg med krämig majonnäs i mitten. En rolig aktivitet för små händer.

Blir
4
Förbereda
15 min
Tillaga
15 min
Från 12 månader
Fri från soja Fri från soja
Fri från gluten Fri från gluten
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från mjölk Fri från mjölk
Fri från nötter Fri från nötter

Ingredienser

Metod

  • 4 ägg
  • 1 gul paprika
  • 1 matsked majonnäs
  • Svarta oliver till ögon

Ingredienser

Metod

  1. Koka äggen i åtta minuter.
  2. Medan äggen kokar, skär ut fötter + näbb av den gula paprikan och små ögon av oliverna.
  3. Lägg över äggen i kallt vatten direkt de är färdigkokta.
  4. Skär bort översta tredjedelen av äggen och ta försiktigt ut gulan.
  5. Mixa gulan med majonnäs och rulla till små bollar.
  6. Använd en vass kniv och skär ett mönster i toppen av ägget så det ser ut som ett sprucket skal. Placera kycklingarna i det som nu ser ut som äggskal. Tada!