Överraskning! Överraskning! Blomkålsminipizzor!
Måltider
Överraskning! Överraskning! Blomkålsminipizzor!
Dessa glutenfria minipizzor är superspeciella eftersom vi har använt blomkål till pizzabotten! Överraskning!
Portioner
4Förbereda
20Tillaga
30
ingredienser
- Olivolja, för smörjning + toppning
- 90g glutenfri havregryn
- 1 blomkål, skurna i träd
- 100g hackade mandlar
- 1 tesked torgad oregano
- 2 vispade ägg
- Dina favorittopppings, som paprikastavar + oliver
- 125g mozzarellaost, avtorkad + riven i bitar
- Nymalen svartpeppar
- Riven parmesanost (valfritt), basilka + blandsallad
- Till pizzasås
- 200g passerade tomater
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ liten röd paprika, urkärnad + skuren i stavar
- 1 matsked tomatpuré
Så här gör du
- Värm ugnen till 220°C lägg ut två bakplåtspapper och smörj med olja.
- Mixa havregrynen till mjöl i en matberedare, lägg dem sedan i en skål. Lägg i blomkålsträden i matberedaren+ mixa till det blir till smulor. Häll i blomkålssmulorna i skålen med havregrynsmjölet + lägg i hackade mandlar, halva oreganon + äggen. Krydda med peppar + rör om tills allt är blandat - det kommer vara ganska blött + smuligt men kommer att hålla ihop när de gräddas.
- Pressa blomkålsmixen ner i skålen i ett jämnt lager. Skopa ut en fjärdedel av blandninge med dina händer + tryck ut den till en cirkel med kanter, ungefär 16cm i diameter + 5mm tjock på bakplåtspappret. Upprapa med återstående blomkålsmix för att göra fyra pizzabottnar. Grädda i 20 minuter och vänd plåtarna halvvägs, tills de är fasta + gyllenbruna.
- När pizzabottnarna gräddas gör tomatsåsen. Blanda allt tillsammans med resten av oreganon tills den är slät. Lägg på såsen på pizzabottnarna.
- Dekorera ditt val av toppings, lägg sedan på mozzarellaost + lite olivolja. Grädda i 10 minuter till mozzarellaosten smält.
- Servera med riven parmesan + eventuella basilkablad med en blandsallad till.
Kul för dom små
Din lillas händer kommer att älska att pressa blomkålsmixen + välja sin egen topping till pizzan
Praktiska tips
Pizza är jättebra fingermat, perfekt för att lära sig greppa + plocka upp mat på egen hand