Fliss Vaughan

Recept + produktutvecklingschef/Gör mumsiga nya saker

Fliss body

Vad gör du på Ella's Kitchen?

Mitt jobb är att utveckla nya goda recept för alla av våra mumsiga klämmisar, måltider, puddingar + vårt utbud för äldre barn. Jag arbetar nära (marknadsförings-) teamet Vänner för att göra våra spännande nya idéer till verklighet. Vi har ett fantastiskt utvecklingskök i ladorna fullt av spännande redskap där jag har turen att spendera mycket av min tid för att tillaga nya recept.

Vi följer superstrikta riktlinjer för att göra de godaste, mest näringsbalanserade recepten och vi använder alltid de bästa ingredienserna som finns tillgängliga. Vi är väldigt noga med vad vi använder i vår mat och varje ingrediens måste vara testad och godkänd av oss för att säkerställa att den är säker, etisk + med hållbart ursprung och viktigast av allt – riktigt smarrig!

Jag är en del av ett team av produktutvecklare, som upprätthåller kvalitet + gör om existerande produkter vid behov. Vi ser alltid över vårt produktutbud för att säkerställa att det är det bästa möjliga. När vi anser att det finns utrymme för förbättring ändrar jag receptet för att göra det bättre.

En av mina favorituppgifter i min roll är att utveckla recept för vår webbplats och social medier. Det är så roligt att komma på nya kreativa sätt att använda våra klämmisar, matkonst, små matlagningsknep + recept till hela familjen. Jag tycker fortfarande att det är spännande varje gång jag ser ett av recepten jag har gjort dyka upp på Instagram!

Berätta gärna lite om din bakgrund, vad gör dig till den bästa personen för jobbet?

Jag har jobbat med produktutveckling inom matindustrin i 14 år och har varit här på Ellas i lite över sex år. Jag har alltid älskat att laga mat och min uppväxt i ett väldigt matorienterat hushåll betydde att jag spenderade mycket tid i köket!

När jag var 14 bestämde jag mig för att bli utvecklingskock och var fast besluten att uppnå detta genom att studera GCSE + matteknologi på A-nivå, innan jag läste marknadsföring och hantering av livsmedel på universitetet Sheffield Hallam

Innan jag började på Ellas samlade jag på mig erfarenheter i tre väldigt olika matbranscher där jag utvecklade ett brett sortiment av recept + har haft förmånen att utveckla produkter för Duchy originals, Heston Blumenthal och Raymond Blanc. Jag måste säga att foodisar är utan tvekan de svåraste kunderna att göra nöjda!

Vad gör dig stolt över att jobba på Ella's Kitchen + hur hjälper ditt jobb foodisar att lära sig älska mat?

Jag är så stolt att jobba för ett sånt etiskt företag drivet av sin mission. Allt vi gör är för att gynna näringsbehoven och förhållandet minstingar har till mat.

Jag är stolt att veta att jag kan bidra till detta och hjälpa föräldrar och vårdgivare att navigera genom hinderbanan i invänjningsresan... Och bortom den!

mina topp 3-tips till föräldrar + vårdgivare

1

Var inte rädd att testa ny mat + kombinationer – även om du inte tycker om en viss typ av mat själv kan din lilla älska det. Det behöver inte vara supersvårt. Att blanda ihop två bekanta typer av mat kan skapa väldigt olika smaker vilket kommer att kittla + utveckla de små smaklökarna.

2

Om möjligt, försök involvera din lilla i förberedelserna + matlagningen. Det är sååå spännande att få input och så hjälper det till att skapa en mer sensorisk upplevelse och väcka nyfikenheten.

3

Tappa inte hoppet om din lilla vägrar äta maten. Konsistens spelar en stor roll i huruvida en typ av mat accepteras eller inte. Om t.ex. en ångkokt morot vägras kan du nästa gång testa att mosa eller ugnsbaka den för en annorlunda matupplevelse.

1 / 3
Our Experts Hero

vi arbetar riiiktigt nära med många experter så vår smaskiga mat är den bästa för små magar!