Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Värmande köttfärslåda

Värmande köttfärslåda

Värmande köttfärslåda

Oavsett om du behöver lite extra värme eller inte så smakar det aldrig fel med köttfärslåda. En favorit bland stora som små!

Serves
6
Förbereda
20 min
Tillaga
60 min
Från 10 månader
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja

Ingredienser

Metod

  • 600 g tärnad potatis
  • 60 ml mjölk
  • 1 tärnad morot
  • 1 hackad lök
  • 1 koka sötpotatis
  • 500 g köttfärs
  • 1/2 tesked kanel
  • 250 ml grönsaksbuljong
  • 2 hackade tomater
  • 100 g frysta ärtor (tinade)

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 200 grader
  2. Koka potatisen i 10-15 minuter tills den mjuknat. Häll bort vattnet, häll i mjölk + mosa ordentligt.
  3. Medan potatisen kokar, kokar sötpotatis + morot i 10 minuter. Häll bort vattnet och mosa dem i grövre bitar.
  4. Stek lök, köttfärs + kanel i en stor kastrull i 5 minuter tills köttfärsen fått färg. Tillsätt buljong, blandningen av sötpotatis + morot + tomat och koka i 5 minuter. Tillsätt ärtorna, rör om och flytta sedan över köttfärsen till en ugnsäker form. Toppa med mosad potatis och ugnsbaka i 30 minuter tills det får en gyllene färg.

Praktiska tips

Toppa med lite riven ost och du får det där lilla extra!