Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Äggig uppe-med-tuppen-shakshouka

Äggig uppe-med-tuppen-shakshouka

Äggig uppe-med-tuppen-shakshouka

Upp och hoppa! Det är dags för SHAKSHOUKA! En delikat äggfrukost eller brunch, perfekt för hela familjen (12 månader +) i en tomatig grönsakssås med kikärter. Mums!

Serves
4
Förbereda
5 min
Tillaga
20 min
För hela familjen
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från soja Fri från soja
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från mjölk Fri från mjölk

Ingredienser

Metod

  • 2 burkar tomater
  • 2 paprikor
  • 1 lök (ca 200 g)
  • 2 vitlöksklyftor (finhackade till en massa)
  • 3 tsk rökt paprikapulver eller sött paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk olivolja
  • 4–6 ägg
  • Koriander att toppa med – valfritt
  • 400 g kikärter

Ingredienser

Metod

  1. Skär löken och paprikan i små kuber.
  2. Värm en msk olivolja i en stor stekpanna eller wok.
  3. Stek löken och paprikan tills de är mjuka tillsammans med vitlöken.
  4. Tillsätt rökt paprikapulver, kummin och oregano. Stek i 1 minut.
  5. Tillsätt kikärterna tillsammans med spadet och 2 burkar krossade tomater.
  6. Koka i 15 minuter tills såsen börjar reduceras och tjockna.
  7. Gör en liten grop i såsen för varje ägg du ska tillaga.
  8. Placera de råa äggen i varsin grop. (Det är lättast att lägga i ett i taget)
  9. Täck med lock och tillaga äggen i ca 5 minuter – längre om du vill ha mindre lösa ägg.
  10. Strö över lite hackad koriander eller persilja innan du serverar – valfritt.

Kul för dom små

De små kommer att älska att doppa stavar av rostat bröd i de löskokta äggen!

Mumsigt för dom små

Rätten är lämplig för de små från 12 månader.

Praktiska tips

Knäck äggen ett och ett i en liten skål eller liknande innan de tillsätts i såsen (så att inga äggskals hamnar i shakshoukan).