Skjuts-in-i-ugnen-risotto med pesto

Skjuts-in-i-ugnen-risotto med pesto
Det finns massvis med anledningar till varför vi älskar den här färgsprakande risotton. Ugnsbakning betyder att vi slipper stå vid spisen och röra om + att broccolipeston tillför det lilla extra samtidigt som den smyger in viktiga vitaminer för hela familjer.
Serves
4
Förbereda
15
min
Tillaga
35
min

Ingredienser
Metod
- 1 matsked olivolja
- 15 g osaltat smör
- 1 stor, finhackad lök
- 85 g finhackad vitkål
- 1 tesked oregano
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 280 g risottoris
- 400 g krossade tomater
- 700 ml grönsaksbuljong utan salt
- 1 matsked tomatpuré
- Till broccolipeston
- 40 g cashewnötter
- 4 broccolibuketter
- 15 g grönkål (ta bort stjälkarna)
- 125 ml olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 40 g riven pecorino eller parmesan