Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Skjuts-in-i-ugnen-risotto med pesto

Skjuts-in-i-ugnen-risotto med pesto

Skjuts-in-i-ugnen-risotto med pesto

Det finns massvis med anledningar till varför vi älskar den här färgsprakande risotton. Ugnsbakning betyder att vi slipper stå vid spisen och röra om + att broccolipeston tillför det lilla extra samtidigt som den smyger in viktiga vitaminer för hela familjer.

Antal portioner
4
Förbereda
15 min
Tillaga
35 min
För hela familjen
Fri från soja Fri från soja
Fri från gluten Fri från gluten
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från ägg Fri från ägg

Ingredienser

Metod

  • 1 matsked olivolja
  • 15 g osaltat smör
  • 1 stor, finhackad lök
  • 85 g finhackad vitkål
  • 1 tesked oregano
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 280 g risottoris
  • 400 g krossade tomater
  • 700 ml grönsaksbuljong utan salt
  • 1 matsked tomatpuré
  • Till broccolipeston
  • 40 g cashewnötter
  • 4 broccolibuketter
  • 15 g grönkål (ta bort stjälkarna)
  • 125 ml olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 40 g riven pecorino eller parmesan

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 180 grader. Hetta upp olja + smör i en ugnssäker gryta på medelvärme. Tillsätt lök + kål och stek i 5 minuter under omrörning tills ingredienserna mjuknat.
  2. Tillsätt oregano, vitlök + ris och koka i två minuter under omrörning. Häll i krossade tomater, builjong + tomatpuré och koka upp. Rör om ordentligt, täck över med lock och sätt i ugnen i 25 minuter eller tills riset har kokat färdigt. Rör om efter halva tiden.
  3. Gör broccolipeston under tiden. Sätt cashewnötterna i en stor stekpanna + rosta på medellåg värme i fyra minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Häll ned i en matberedare + mixa tills nötterna är finhackade. Tillsätt broccoli, grönkål + vitlök och mixa igen tills det blir en grövre pasta.
  4. Tillsätt olivoljan medan matberedaren fortfarande är igång. Till sist rör du ned pecorino eller parmesan. Servera risotton med en stor sked pesto + riv över lite extra ost.