Skjuts-in-i-ugnen-risotto med pesto

Skjuts-in-i-ugnen-risotto med pesto
Det finns massvis med anledningar till varför vi älskar den här färgsprakande risotton. Ugnsbakning betyder att vi slipper stå vid spisen och röra om + att broccolipeston tillför det lilla extra samtidigt som den smyger in viktiga vitaminer för hela familjer.
Serves
4
Förbereda
15
min
Tillaga
35
min

Ingredienser
Metod
- 1 matsked olivolja
- 15 g osaltat smör
- 1 stor, finhackad lök
- 85 g finhackad vitkål
- 1 tesked oregano
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 280 g risottoris
- 400 g krossade tomater
- 700 ml grönsaksbuljong utan salt
- 1 matsked tomatpuré
- Till broccolipeston
- 40 g cashewnötter
- 4 broccolibuketter
- 15 g grönkål (ta bort stjälkarna)
- 125 ml olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 40 g riven pecorino eller parmesan
Mumsigt för dom små
Är din lilla yngre än 10 månader bör du byta ut parmesanen mot cheddar då den inte är pastöriserad.
Praktiska tips
Denna risotto fungerar utmärkt att servera tillsammans med kyckling om du vill göra en ännu mer mättande rätt.