Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Mumsig färs med bönor + paprika

Mumsig färs med bönor + paprika

Mumsig färs med bönor + paprika

En mumsig måltid full med bönor + örter som kittlar små smaklökar. Perfekt när du vill introducera nya + spännande konsistenser.

Blir
26 iskuber
Förbereda
15 min
Tillaga
35 min
Från 7-9 månader
Fri från mjölk Fri från mjölk
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja

Ingredienser

Metod

  • 1 matsked olivolja
  • 100 g köttfärs
  • 1 liten, finhackad lök
  • 1/2 liten, hackad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tesked timjan
  • 300 ml passerade tomater
  • 2 teskedar tomatpuré
  • 2 stjälkar kryddnejlika
  • 100 g cannellinibönor på burk, häll ut vattnet
  • 25 g strimlad babyspenat

Ingredienser

Metod

  1. Hetta upp oljan i en panna på medelvärme + stek köttfärsen i 5 minuter tills den blivit brun. Sätt köttfärsen åt sidan.
  2. Sänk värmen en aning och tillsätta löken i pannan + stek i 5 minuter tills den mjuknat och fått färg. Blanda sedan ned paprika, viktlök + timjan och stek i ytterligare 2 minuter medan du rör om. Lägg i köttfärsen igen.
  3. Häll i passerade tomaten, tomatpuré, bönor, kryddnejlika, spenat + 50 ml vatten. Låt färsen koka upp och sänk sedan vörmen. Låt sjuda i 20 minuter under lock på glänt. Rör om då och då, och plocka till slut bort kryddnejlikan.
  4. Mosa köttfärssåsen med en gaffel eller använd en matberedare eller stavmixer för slätare konsistens.