Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Kryddig rispudding med päron

Kryddig rispudding med päron

Kryddig rispudding med päron

En varm och krämig rispudding, gjord på risottoris + mosat päron!

Blir
16 iskuber
Förbereda
5 min
Tillaga
35 min
Från 7-9 månader
Vegetarisk Vegetarisk
Fri från soja Fri från soja
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från ägg Fri från ägg

Ingredienser

Metod

  • 200 ml av din lillas vanliga mjölk, plus extra om det behövs
  • 25g risottoris
  • 1/2 tesked kryddmix
  • 1 moget päron, skalat, urkärnat + hackat

Ingredienser

Metod

  1. Häll i mjölken i en liten kastrull + häll i riset. Låt mjölken nästan koka upp, sänk sedan värmen, lägg på locket + sjud i 5 minuter, rör om med jämna mellanrum, tills riset blir mjukt.
  2. Tillsätt kryddmix + päron, rör om väl + fortsätt sjuda med lock på i 15 minuter. Genom att röra om ibland förhindrar det riset från att fastna i kastrullen.
  3. Använd baksidan av en gaffel, mosa rispuddingen till nästan slät, tillsätt lite extra mjölk om det behövs. Använd en matberedare eller en stavmixer om det behövs.