Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Kinesisk grönsaksfavorit

Kinesisk grönsaksfavorit

Kinesisk grönsaksfavorit

Krispig grönkål med sesamfrön - en favorit för grönsaksälskaren!

Antal portioner
4
Förbereda
5 min
Tillaga
15 min
Från 12 månader
Fri från ägg Fri från ägg
Fri från mjölk Fri från mjölk
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metod

  • 4 nävar grönkål, ta bort hårda stjälkar + dela i mindre munsbitar
  • 2 teskedar sesamolja
  • 1 tesked svarta eller rostade vita sesamfrön

Ingredienser

Metod

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Sätt grönkålen i en skål och häll över sesamoljan. Använd fingrarna och krama in oljan tills all grönkål är täckt.
  3. Häll ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper + ugnsrosta i 15 minuter. Håll kålen under uppsikt då den lätt kan brännas.
  4. Strössla över sesamfröna och servera.