Vi använder kakor (inte de smarriga som du äter!) för att göra vår hemsida enkel + rolig att använda och spårar därför en del information från din webbläsare. Om du fortsätter att använda vår hemsida utan att ändra några av dina inställningar så utgår vi ifrån att du tycker det går bra att vi använder kakorna.

Hem > Recept > Jordgubbsmoln

Jordgubbsmoln

Jordgubbsmoln

De här små + söta omeletterna är som mumsiga moln på din tallrik. Akta bara så de inte svävar iväg innan du hinner äta upp dem!

Serves
4
Förbereda
15 min
Tillaga
10 min
Från 12 månader
Fri från gluten Fri från gluten
Fri från nötter Fri från nötter
Fri från soja Fri från soja
Vegetarisk Vegetarisk

Ingredienser

Metod

  • 300 g rensade + delade jordgubbar
  • 3 ägg, med gulan och vitan separerade
  • 2 teskedar flytande honung
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 2 teskedar kokos- eller solrosolja
  • Naturell yoghurt
  • 2 nävar blåbär

Ingredienser

Metod

  1. Mosa hälften av jordgubbarna. Vispa äggvitorna med en handvisp tills vispen börjat att göra mönster i smeten. Tillsätt honung och vaniljsocker lite i taget och vispa tills smeten är fast och glansig. Häll i äggulorna.
  2. Värm upp spisen till medelvärme. Smält hälften av oljan i en stor stekpanna. Klicka ut en rejäl matsked av den skummade äggsmeten i pannan + forma den som en liten plätta med en spatel. Det går bra att steka två stycken åt gången. Grädda på medium eller låg värme i 2-3 minuter tills smeten blivit fast och gyllenbrun, som små moln.
  3. Lägg försiktigt de små molnen på ett serveringsfat + toppa med de mosade jordgubbarna, yoghurten + resten av bären.

Kul för dom små

Små händer kan hjälpa till att lägga jordgubbarna i en skål + kanske till och med hjälpa till att mosa dem.

Byt detta mot detta

Istället för att göra en jordgubbssås, kan du toppa med Ella´s Kitchens klämmis Jordgubbar + äpplen.